Kiudainerikkad toidud

Liha-hapukapsapirukad 

Andra Kalda, 27. märts 2017, 04:32
Liha-hapukapsapirukadFoto: Andra Kalda

Koostisosad
TÄIDIS
200 g Veisehakkliha
250 g Toores hapukapsas
1 tk Muna
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
TAINAS
11 g Kuivpärm
4 dl Nisujahu + sõtkumiseks veel umbes 1 dl
1 spl Suhkur
0.5 tl Sool
150 ml Piim
1 tk Muna määrimiseks
3 spl Seemnesegu

Valmistamine
9 tk
Täidis
Pruunista pannil hakkliha. Lisa hapukapsas ja pressitud küüslauk ning kuumuta mõni minut. Löö pannile muna, lase sel kalgenduda ning sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta täidis kõrvale ja lase jahtuda.
Tainas
1. Sega kausis kuivpärm, jahu, suhkur ja sool. Sega juurde käesoojaks (37–40 kraadi) soojendatud piim, sõtku kergelt läbi ning tõsta sooja kohta 30 minutiks kerkima. Lisa veidi jahu ja sõtku tainas korralikult läbi. Rulli tainas jahusel pinnal ruuduks. Lõika ruut üheksaks väiksemaks ruuduks. Tõsta iga ruudu keskele üks kuhjaga supilusikatäis täidist ja voldi tainaruudu servad kokku nii, et tekiks ümar pirukas.

2. Lao pirukad ümmargusse pirukavormi üksteise kõrvale. Lase soojas 10 minutit kerkida. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga, puista peale seemnesegu ja küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit, kuni pirukad on ilusa kuldpruuni koorikuga. Jäta niiske räti alla 10 minutiks jahtuma.