Küpsetised

Õunapannkoogid speltajahu ja karamelliste õuntega 

Tuuli Mathisen, 20. märts 2017, 04:17
Õunapannkoogid speltajahu ja karamelliste õuntegaFoto: Tuuli Mathisen
Pannkookideta pühapäevahommik ei olegi nagu õige pühapäevahommik. Kui soovid nädala viimasesse päeva midagi eriti mõnusat, valmista neid karamelliste õunte ja speltajahuga pannkooke.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl Täisteraspeltajahu
0.5 dl Speltajahu
1 tl Küpsetuspulber
Kaneel
1 spl Pruun suhkur
2 tk Muna
Sool
2 dl Keefir
1 tk Kooritud ja peenelt riivitud õun
Praadimiseks õli
KARAMELLISED ÕUNAD
2 tk Kooritud ja tükeldatud õun
2 tl Või
5 spl Pruun suhkur
2 spl Liköör Vana Tallinn
Kaneel
Serveerimiseks vahtrasiirup

Valmistamine
1. Pannkookide valmistamiseks sega esmalt kuivained omavahel läbi: jahud, küpsetuspulber, kaneel, sool ja suhkur. Teises kausis klopi lahti munad ning lisa siis keefir ja peenelt riivitud õun. Ühenda mõlemad segud ning sega ühtlase taina tekkimiseni. Kuumuta pannil õli ja tõsta lusikaga pannile paraja suurusega koogid. Küpseta mõlemalt poolt kuldseks.
2. Karamelliste õunte valmistamiseks koori ja tükelda esmalt õunad. Sulata pannil või ja lisa suhkur. Sega läbi ning lisa pannile õunatükid. Lisa liköör ja lase mõni minut vaiksel tulel haududa. Maitsesta kaneeliga. Serveeri soojalt koos pannkookidega ja nirista