Speltajahust kaneelirullid toorjuustuglasuurigaFoto: Tuuli Mathisen
Nädala kook
20. märts 2017, 05:26

Speltajahust kaneelirullid toorjuustuglasuuriga

Speltajahust kaneelirullid on maalähedane, maitsev ja tervislik alternatiiv tavapärastele pärmitainast kaneelirullidele. Valmivad need üsna lihtsa vaevaga, sest kergitajaks on siin küpsetuspulber ja maitseüllatajaks kookosrasv. Viimistle kaneelirulle küllusliku toorjuustuglasuuriga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
3 dl Täisteraspeltajahu
3 dl Speltajahu
1 dl Rafineerimata roosuhkur
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
2 dl Maitsestamata jogurt
3 spl Sulatatud kookosõli + vormi määrimiseks (2 spl)
150 g Rosinad
TÄIDIS
1.5 dl Pruun suhkur
2 tl Kaneel
Sool
1 spl Sulatatud kookosõli
TOORJUUSTUGLASUUR
200 g Toorjuust
100 g Tuhksuhkur
2 tl Sidrunimahl

Valmistamine
1. Sõelu jahud suuremasse kaussi. Sega juurde küpsetuspulber, suhkur, sooda ja sool. Sõelumine aitab jahu õhuga rikastada ja nii tulevad rullid õhulisemad ja kergemad. Lisa jogurt, rosinad ja 3 sl sulatatud kookosõli. Sega läbi ja sõtku tainas ühtlaseks tihkeks tainapalliks. Vajadusel lisa kas jahu või siis jogurtit vastavalt sellele, kas tainas on liiga paks või vedel. Tainas peaks olema parajalt nii paks ja ühtlane, et kannatab jahusel pinnal rullida, kuid samas võimalikult pehme. Sõtku kergelt läbi, vormi tainapall ja aseta see 20–30 minutiks külmikusse. Võta külmast, raputa jahu tööpinnale ning tainale ja rulli tainas 0,5–0,7 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale 2 sl kookosõli.
2. Täidise valmistamiseks sega koostisained ja laota lahtirullitud tainale. Puista tainale ka rosinad. Rulli tainas pikaks toruks ja lõika torust umbes 3 cm laiused tükid. Laota tükeldatud tainas kookosõliga määritud ahjuvormi põhjale väikeste vahedega üksteise kõrvale. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit. 3 Vahepeal valmista toorjuustuglasuur. Selleks sega toasoe toorjuust tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Lase rullidel veidi jahtuda ja nirista siis glasuur rullidele peale.