Kiudainerikkad toidud

Riisinuudlid veiseliha ja brokoliga 

Lia Virkus, 20. märts 2017, 05:58
Brokoli-veiselihanuudlidFoto: Jaan Heinmaa
Sojakastmega veiseliha ja brokoli koos riisinuudlitega on ülihea pereroog.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Riisinuudlid
3 spl Hele sojakaste
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 dl Magusterav tšillikaste
1 tl Mesi
4 spl Seesamiõli
1 spl Maisitärklis
400 g Veiseliha
1 tk Väiksem brokoli
150 g Šampinjonid

Valmistamine
1. Pane riisinuudlid 3 tunniks sooja vette likku, nõruta. Sega väikeses kausis omavahel soja, hakitud küüslauk, laimidest pressitud mahl, tšillikaste, mesi ja 2 sl seesamiõli. Sega hulka tärklis ja tõsta kõrvale ootele.
2. Kuumuta suurel pannil ülejäänud 2 sl seesamiõli. Lisa ribadeks lõigatud veiseliha, pruunista segades 3–5 minutit. Lisa õisikuteks lõigatud brokoli, viilutatud šampinjonid ja 1 dl vett. Kuumuta segades u 6 minutit või kuni kõik on pehme. Keera kuumus väiksemaks ning sega hulka nõrutatud riisinuudlid ja kaste. Serveeri rooga laimisektoritega.