Kahe kartuli pätsikesed hapukoore ja sidruni träpsudegaFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
20. märts 2017, 04:02

Kahe kartuli pätsikesed hapukoore ja sidruni träpsudega

Selles retseptis on koos kaks mugulalist, tavaline ja maguskartul. Üks magus ja teine malbe, kohati isegi igav. Siin, üksteise embuses, pakuvad nad koos lisanditega aga magusust ja malbust, vürtsikust ja klaari mekki. Hea amps ooteks või hiliseks hommikusöögiks.

Koostisosad
2 tk Kartul
1 tk Sibul
1 tk Muna
2 spl Nisujahu
Sool
Must pipar
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Õli praadimiseks
Serveerimiseks hapukoor, redised, üridid
300 g Maguskartul ehk bataat

Valmistamine
12-15 tk
1. Koori mõlemat sorti kartulid ja puhasta sibul. Haki sibul peenikeseks-peenikeseks ning koori kartulid jämeda riiviga. Pane kõik sõelale nõrguma ja aita surudes kaasa, et liigne vedelik välja tuleks.
2. Klopi muna lahti soola-pipra, jahu ja riivitud sidrunikoorega. Sega hulka riivitud kartuli-sibulamass. Jäta 10 minutiks seisma.
3. Mätsi lapikuteks pätsikesteks ja küpseta tulisel pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Soovi korral võib pärast ümberkeeramist ka juustu peale puistata – sulab õndsalt pätsikeste pinnale. Serveeri kohe külma hapukoore, rediste ja ürtide või umbrohusalatiga.