Kahe kartuli pätsikesed hapukoore ja sidruni träpsudega
Koostisosad
2 tk Kartul
1 tk Sibul
1 tk Muna
2 spl Nisujahu
Sool
Must pipar
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Õli praadimiseks
Serveerimiseks hapukoor, redised, üridid
300 g Maguskartul ehk bataat
Valmistamine
12-15 tk
1. Koori mõlemat sorti kartulid ja puhasta sibul. Haki sibul peenikeseks-peenikeseks ning koori kartulid jämeda riiviga. Pane kõik sõelale nõrguma ja aita surudes kaasa, et liigne vedelik välja tuleks.
2. Klopi muna lahti soola-pipra, jahu ja riivitud sidrunikoorega. Sega hulka riivitud kartuli-sibulamass. Jäta 10 minutiks seisma.
3. Mätsi lapikuteks pätsikesteks ja küpseta tulisel pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Soovi korral võib pärast ümberkeeramist ka juustu peale puistata – sulab õndsalt pätsikeste pinnale. Serveeri kohe külma hapukoore, rediste ja ürtide või umbrohusalatiga.
Kommentaarid (0)