Rõõsaroosad pannkoogid suitsukala, pesto ja munaga (1)
Kogus: kümnele
Koostisosad
PANNKOOGID
4 tk Muna
4 dl Nisujahu
5 dl Piim
2 spl Roosuhkur
2 spl Rapsiõli
Sool
1 spl Peedijahu
TÄIDIS
1 tk Kuumsuitsukala (latikas, tuulehaug vm)
10 tk Keedetud vutimuna
5 tk Redis
1 peotäis Rediseidandid
1 dl Karulaugu- või umbrohupesto
3 spl Hapukoor
Valmistamine
1. Laiskus astub vahel ka minu kööki, eriti siis, kui pannkoogilisandid vajavad peenemat sorti tähelepanu (luude eemaldamine!). Sestap valmistan taina tihti blenderis.
2. Mõõda kõik pannkoogiained kannu ja surista segi. Või valmista tainas tavapärasel viisil segades. Vala kaussi ja lase jahul pooltunnike paisuda. Aja pann kuumaks, lisa sorts õli ja tõsta tainast kulbiga pannile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kokku tee kümme ülepannikooki.
3. Puhasta suitsukala ja poolita vutimunad. Viiluta redised. Sega pesto hulka hapukoor ja määri pannkoogile. Lao peale suitsukala, redised, idandid, munad. Pisut pipart veskist ka ja keera pannkoogid rulli. Sobivad hästi ka piknikule.
HEA TEADA!
Kõige lihtsama kevadpesto saad, kui korjad blenderisse mõned peotäied rohelisi lehekesi: naati, nõgest, karulauku, basiilikut, võilillelehti, redisepealseid vms. Lisa peotäis röstitud päevalille-, kõrvitsa- või seedermänniseemneid, poole sidruni mahl, pisut riivitud kõvemat laabijuustu ning õli (nii palju, et pesto jääks pehme). Surista ühtlaseks!
1 KOMMENTAAR