Hommikusöögi retseptid

Helge hommiku sõrnikud seemnete, hapukoore ja meega 

Maru Metspalu, 20. märts 2017, 06:16
hommiku sõrnikud Siim Vahur
Sõrnikutaina võib ka eelmisel õhtul valmis teha. Hommikul saab esimesena ärganu kogu au ja rõõmu sõrnikute tegijana endale.

Koostisosad
2 pakki Kohupiim
2 tk Muna
0.5 dl Hapukoor
2 spl Roosuhkur
Sool
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Vanilliekstarkt
SERVEERIMISEKS
Mesi ja/või moos, hapukoor, röstitud seemned

Valmistamine
12 tk
1. Klopi munad, hapukoor, suhkur, sool ning vanilliekstrakt omavahel. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks. Viimasena sega hulka jahu. Jäta tainas vähemalt 10 minutiks seisma.
2. Mul on kaks viisi, kuidas taina pannile saan. Esimesel juhul teen supilusika märjaks ja tõstan parajad tainaportsud pannile. Teisel juhul teen pätsid, paneerin need jahus ja siis pannile. Praen mõlemalt poolt kuldpruuniks.
3. Lapsepõlvest saati armastan sõrnikuid süüa külma hapukoore ja mee või moosiga. Traditsioonidele on lisandunud veel röstitud või karamellistatud seemned.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee