Banaanipannkoogid vahtrasiirupi ja kookoshelvestegaFoto: Tuuli Mathisen
Hommikusöögi retseptid
20. märts 2017, 05:11

Banaanipannkoogid vahtrasiirupi ja kookoshelvestega

Banaan on pannkookidele suurepärane lisand, magustades neid oma loomuliku magususega ja lisades samas ka mahlasust. Troopilise lisandiga pannkooke sobib serveerida varskete banaanilõikude, vahtrasiirupi ja kookoshelvestega.

Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
Sool
2 tk Väga küps banaan, kahvliga pooleks vajutatud
2.5 dl Piim
2 tk Suur muna
50 g Või sulatatuna
Praadimiseks õli ja või
SERVEERIMISEKS
Tükeldatud banaan, vahtrasiirup, kookoshelbed

Valmistamine
umbes 16 paksemat pannkooki
1. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool. Sega banaan kausis kahvliga ühtlaseks. Lisa munad ja piim ning sega korralikult läbi.
2. Kalla jahusegule juurde peenestatud banaani ja piima segu ning sulatatud või. Sega läbi ja jälgi, et ei jääks ühtegi tükki. Samas väldi ülesegamist.
3. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, kalla sinna väike kogus õli ja lisa ka tükike võid. Keeruta panni, et kogu pannipõhi oleks rasvainega kaetud.
4. Tõsta kuumale pannile lusikatäite kaupa tainast. Küpseta mõlemalt poolt kuldseks ja tõsta taldrikule. Küpseta samamoodi ka järgmised pannitäied.
5. Serveerides lisa pannkookidele vahtrasiirupit, banaanitükke ja kookoshelbeid.