Lõhe-kartulitortiljaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
20. märts 2017, 05:01

Lõhe-kartulitortilja

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 tk Keskmine koorega keedetud kartul
300 g Lõhefilee
50 g Spinatilehed
1 tk Sibul
Praadimiseks või ja õli
Sool
Must pipar
5 tk Kana- või pardimuna

Valmistamine
1. Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Lõika lõhe õhukesteks viiludeks. Rebi spinatilehed väiksemaks. Koori ja haki sibul.
2. Kuumuta sibulat pannil õlis 4‒5 minutit ja tõsta siis pannilt ära. Pane 24 cm läbimõõduga pannile või ja õli. Kata panni põhi kartuliviiludega ja pane peale praetud sibulat. Lao peale kiht lõheviile, maitsesta soola ja pipraga ning pane peale spinatikiht. Jätka kihtide ladumist, kuni aineid jätkub. Kõige peale pane kartulikiht.
3. Klopi munad lahti ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pann pliidile ja kalla pannile munasegu.
4. Kata pann küpsemise ajaks kaanega ja küpseta umbes 10 minutit. Kui üks pool on küps, pane pannile taldrik peale ja kummuta tortilja taldrikule. Lükka tortilja sealt tagasi pannile ja küpseta teiselt poolt veel 5‒7 minutit. Lase hetke jahtuda ja lõika neljaks.
HEA TEADA!
Värske lõhe asemel sobib ka külmsuitsulõhe.