Pitsa rooskapsagaFoto: Triin Raa
Küpsetised
20. märts 2017, 05:52

Pitsa rooskapsaga

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi

Koostisosad
TAINAS
225 g Nisujahu
15 g Presspärm
1 tl Suhkur
1.5 tl Sool
Oliiviõli
PITSAKATE
Tomatipasta
Viilutatud chorizo
Pühvli-mozzarella
Vutimunad
Rooskapsas, sektoriteks lõigatud
Tüümianilehed

Valmistamine
1. Vala kaussi 150 ml käesooja vett, lisa pärm ja suhkur. Lase umbes 15 minutit seista, seejärel lisa jahu ja sool ning sega tainas ühtlaseks.
2. Vala tainas jahuga ülepuistatud tööpinnale ning sõtku kümmekond minutit. Tõsta tainapall õliga määritud kaussi, kata pealt rätikuga ning lase umbes tund aega kerkida. Seejärel sõtku tainas uuesti läbi ja vormi sellest kaks palli. Kata need rätikuga ja lase veel 15 minutit kerkida.
3. Rulli pallidest pitsapõhjad ja tõsta need ahjuplaadile. Määri põhjadele tomatikastet, seejärel puista peale chorizo-viile, rooskapsasektoreid, mozzarella’t ja tüümianilehti. Löö kõige tipuks lahti vutimunad ning nirista peale oliiviõli.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Tõsta pitsad ahjust välja, puista peale rooskapsalehekesi, nirista üle veidi oliiviõli ja serveeri kohe.
HEA TEADA!
Kui aega napib võid kasutada lavašši või ostetud pitsapõhjasid.