Taimetoidu retseptid

Sidrunipasta 

Marion Laev, 13. märts 2017, 03:46
SidrunipastaFoto: Hele-Mai Alamaa
See särtsakalt värske ja maitsev pastaroog toidab ära meie pere ja naabrilapsed veel pealekauba.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g Kvaliteetne tagliatelle või pappardelle pasta
5 tk Munakollane
150 g Riivitud parmesan (ja veel veidi serveerimiseks)
400 ml Rõõsk koor 35%
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 spl Või
0.5 pakki Värske beebispinat või rukola
Värskelt hakitud petersell ja basiilik
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
1. Keeda pastat soolases vees, kuni see on al dente. Pasta keemise ajal klopi munakollased kausis vispliga lahti. Lisa kaussi riivitud parmesan, vahukoor, sidrunikoor ja -mahl, klopi ühtlaseks. Maitsesta segu vähese soolaga.
2. Kurna pasta ning pane tagasi potti. Lisa või ning sega, kuni pasta on kergelt võiga koos. Lisa enne tehtud sidrunikaste ja sega läbi. NB! Ära aseta potti kuumale plaadipliidile, sest kuumutades muutub kaste munapudruks. Kuum pasta küpsetab ise toore munakollase läbi ja tulemuseks on siidine mass.
3. Kalla pastasegu serveerimiskaussi ja lisa beebispinat või rukola. Sega kergelt läbi. Puista peale riivitud parmesani ning rohkesti hakitud peterselli ja basiilikut. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.