Kalatoitude retseptid

Suitsukala salat leival 

Toomas Lääts, 13. märts 2017, 03:13
Suitsukala salat leival Hele-Mai Alamaa
Neid leibu, millel koos head Eesti asjad – kala, hapukurk ja omatehtud leib –, söövad meelsasti ka kõik lapsed.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 viilu Rukkileib (nisujahu- ja pärmivaba)
300 g Kuumsuitsuforell
1 tk Sibul
1 tk Muna
2 tk Keskmine hapukurk või värske soolakurk
2 spl Paks hapukoor
2 spl Majonees
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Must pipar
Sool
Murulauk või roheline sibul
Till
Kaunistuseks noored taimevõrsed, kurgirohuõied ja kurgiviilud

Valmistamine
1. Puhasta suitsuforellifilee luudest ja tee kala näppude vahel peenemaks. Lisa kalale peeneks hakitud sibul, keedetud muna, maitseroheline ja üks hapuvõi soolakurk (teine kurk jäta kaunistamiseks).
2. Lisa hapukoor ja majonees. Maitsesta värskelt pressitud laimimahlaga. Soovi korral lisa soola ja pipart. Pane segu leibadele. Viimistle võileib taimevõrsete, kurgirohuõite ja teisest kurgist lõigatud viiludega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee