Taimne hot dog oa-tšillikastmega
Koostisosad
4 tk Taimne vorstike
4 tk Hot dogi sai
Serveerimiseks hakitud punane sibul ja roheline sibul
TAIMNE "JUUST"
100 g India pähklid
Värskelt pressitud sidrunimahl ja riivitud koor
1 spl Oliiviõli
3 spl Vesi
1 tk Väike küüslauguküüs
1 tl Maitsepärm
0.5 tl Sool
OA-TŠILLIKASTE
1 tk Hakitud sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
0.5 tk Hakitud tšilli
2 spl Tomatipasta
4 dl Purustatud tomatikonserv
240 g Oad (kidney või borlotti)
0.5 tl (Suitsutatud) paprikapulber
1 spl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
2 spl Oliiviõli
Valmistamine
1. Valmista “juust” – selleks vala kõik koostisained blenderisse ja töötle ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veel vett.
2. Kuumuta sibulat pannil õlis koos küüslaugu ja tšilliga u 5 minutit. Pane juurde maitseained ja tomatipasta ning sega läbi. Lisa passata ja hauta u 10 minutit. Kurna ja loputa oad ning lisa tomatisegule. Lase paar minutit keeda.
3. Vooderda sobiva suurusega ahjuvorm seest küpsetuspaberiga. Lõika saiad küljelt pooleks, kuid nii, et poolikud jääksid siiski üht serva pidi kokku. Määri saiad seest kergelt oa-tšillikastmega. Pista iga saia vahele viiner ja tõsta kõik hot dogid kinnisele küljele toetuvana vormi. Laota veel korralik ports kastet viineritele ja jaga kõige peale taimne juust.
4. Küpseta 180kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni hot dogid on küpsenud. Kui juust kipub liiga tumedaks tõmbuma, kata pealt fooliumiga. Serveerimisel puista peale hakitud punast ja rohelist sibulat.
Kommentaarid (0)