Ameerika köök

Taimne hot dog oa-tšillikastmega 

Britt Paju, 13. märts 2017, 01:24
Taimne hot dog oa-tšillikastmega Britt Paju
Taimne hot dog ei tähenda järeleandmist maitses, täpselt samamoodi nagu ei ole seda tüüpi toit kohe automaatselt tervislik. Kuigi toitaineid leidub siin ehk rohkem kui harilikus hot dogis, peab oskama ka vegan-tänavatoitu süües piiri pidada. Proovimist väärt on see aga ka siis, kui sa taimetoitlane polegi.

Koostisosad
4 tk Taimne vorstike
4 tk Hot dogi sai
Serveerimiseks hakitud punane sibul ja roheline sibul
TAIMNE "JUUST"
100 g India pähklid
Värskelt pressitud sidrunimahl ja riivitud koor
1 spl Oliiviõli
3 spl Vesi
1 tk Väike küüslauguküüs
1 tl Maitsepärm
0.5 tl Sool
OA-TŠILLIKASTE
1 tk Hakitud sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
0.5 tk Hakitud tšilli
2 spl Tomatipasta
4 dl Purustatud tomatikonserv
240 g Oad (kidney või borlotti)
0.5 tl (Suitsutatud) paprikapulber
1 spl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
2 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Valmista “juust” – selleks vala kõik koostisained blenderisse ja töötle ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veel vett.
2. Kuumuta sibulat pannil õlis koos küüslaugu ja tšilliga u 5 minutit. Pane juurde maitseained ja tomatipasta ning sega läbi. Lisa passata ja hauta u 10 minutit. Kurna ja loputa oad ning lisa tomatisegule. Lase paar minutit keeda.
3. Vooderda sobiva suurusega ahjuvorm seest küpsetuspaberiga. Lõika saiad küljelt pooleks, kuid nii, et poolikud jääksid siiski üht serva pidi kokku. Määri saiad seest kergelt oa-tšillikastmega. Pista iga saia vahele viiner ja tõsta kõik hot dogid kinnisele küljele toetuvana vormi. Laota veel korralik ports kastet viineritele ja jaga kõige peale taimne juust.
4. Küpseta 180kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni hot dogid on küpsenud. Kui juust kipub liiga tumedaks tõmbuma, kata pealt fooliumiga. Serveerimisel puista peale hakitud punast ja rohelist sibulat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee