Köögivilja-kruubisuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. märts 2017, 04:09

Köögivilja-kruubisupp

Tummine supp saab värvi porganditest ja hernestest, maitset porrust ja sibulast. Speltakruupide asemel võid suppi valmistada ka odra- vm kruupidega, samuti bulguri või kuskussiga.

Kogus: kuuele

Koostisosad
3 spl Õli
2 tk Sellerivars
1 tk Keskmine sibul
1 tk Keskmine porru
2 dl Speltakruubid
1 spl Tomatipasta
2 l Vesi
2 tk Suur porgand
400 g Kidnney-oad
3 dl Külmutatud rohelised herned
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud basiilik

Valmistamine
1. Kuumuta poti põhjas õli. Viiluta seller, sibul ja porru ning kuumuta neid segades 5 minutit õlis. Lisa kruubid ja tomatipasta, kuumuta u 30 sekundit. Lisa 1 l vett ja lase keema, seejärel hauta 30 minutit.
2. Lisa viilutatud porgandid ja ülejäänud vesi. Kata kaanega  ja keeda veel 30 minutit. Lisa oad ja herned ning keeda veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri basiilikuga.