Kikerhernekarri maapähklivõi ja laimigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 05:40

Kikerhernekarri maapähklivõi ja laimiga

Kikerhernekarri on üks indiapärane maitsev hautis karrist ja kookosest. Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, pane need juba eelmisel õhtul likku. Kellele meeldib banaan, võiks sedagi lisada.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 dl Kuivatatud kikerherned (võib ka 2 purki konserveeritud)
1 tk Punane sibul
2 tk Küüsluaguküüs
2 tl Karri
Oliiviõli praadimiseks
4 dl Kookospiim
400 g Purustatud tomatid
0.5 dl Maapähklivõi
2 tk Banaan
1 spl Jaapani sojakaste
SERVEERIMISEKS
Riis
Värske koriander
2 dl Hakitud maapähklid soovi korral
1 tk Laim

Valmistamine
1. Pane kikerherned 6 tunniks või kogu ööks vette likku, nõruta, loputa ja keeda pehmeks. Keeda ka riis vastavalt pakendil olevale juhendile.
2. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta malmpaja põhjas õlis koos karriga läbi. Lisa kookospiim, purustatud tomatid, kikerherned ja maapähklivõi ning kuumuta keemiseni. Lase mõned minutid ilma kaaneta podiseda.
3. Viiluta soovi korral banaanid, lisa potti ja maitsesta sojakastmega. Serveeri värske hakitud koriandri, hakitud maapähklite ja laimisektoritega.