Musta läätse bologneseFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 06:30

Musta läätse bolognese

Hakklihaga bolognesele põnev taimne vaheldus. Ja ilma lihata imehea!

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Porgand
1 tk Kollane sibul
2 tk Küüslauguküüs
Praadimiseks rapsiõli
1.5 dl Mustad beluugaläätsed
400 g Purustatud tomatid
4 dl Vesi
4 dl Köögiviljapuljong
2 tl Kuivatatud basiilik või pune
1 tl Suhkur
1 spl Palsamiäädikas
Vürtsköömned soovi korral
Sool
Must pipar
4 portsu Täisteraspagetid
SERVEERIMISEKS
Parmesani juust
Basiilik

Valmistamine
1. Koori porgand ja riivi jämedalt. Koori-haki sibul ning küüslauk. Kuumuta kõiki õlis kastrulis, lisa pestud läätsed, purustatud tomatid, puljong, kuivatatud ürdid, suhkur, vürtsköömned ja palsamiäädikas.
2. Hauta kaane all u 25 minutit või kuni läätsed on pehmed. Püreesta soovi korral saumikseriga või hauta veel, kuni läätsed lähevad väheke pudruseks. Vajadusel lisa veel vett kreemjama konsistentsi saamiseks. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Samal ajal keeda pehmeks ka (täistera)spagetid ja paku rooga värske basiiliku ja parmesaniga.