Kiudainerikkad toidud

Kreemjas lillkapsasupp 

Lia Virkus, 6. märts 2017, 05:06
Kreemjas lillkapsasupp Jaan Heinmaa
Mahe supike lillkapsa, kartuli ja maapirniga. Maapirni puudumisel võta kartulit või lillkapsast rohkem, samas annab maapirn supile luksuslikuma meki.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Porru
1 tk Lillkapsas (u 500 g)
3 tk Küüslauguküüs
4 tk Maapirn
3 tk Kartul
Praadimiseks õli
2 tl Jahvatatud karri või vürtsköömned
Inver
1.2 l Vesi või köögiviljapuljong
2 dl Kookospiim
Sool
KAUNISTUSEKS
Idud või värske koriander
2 tk Laim

Valmistamine
1. Pese porru ja lõika ribadeks, tükelda lillkapsas õisikuteks ja haki küüslauk. Koori kartulid ja maapirnid, viiluta või tükelda kuubikuteks. Pruunista kõik suure kastruli põhjas õlis läbi koos vürtsköömnete või karriga, kumb maitseaine rohkem meeldib. Karrit kasutades haki hulka ka ingver. Lisa puljong, lase keeda u 20 minutit või kuni kõik tundub pehme.
2. Püreesta, vala juurde kookospiim ja kuumuta veel keemiseni. Maitsesta vajadusel soolaga, serveeri laimisektoritega ning kaunista idude või hakitud koriandriga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee