Kanasalat kookoskoorekastmesFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 06:22

Kanasalat kookoskoorekastmes

Aasia mõjutustega salat, kus riisinuudlitele seltsiks kanafilee ning soe salatikaste valmib hoopis kookoskoorest. Koriandri- ja tšillikogust võib igaüks oma eelistustele parajaks timmida. Tegemist on kerge ja meeldivalt maitsepuhta kooslusega, mis on tore vaheldus tavapärastele salatitele.

Koostisosad
150 g Riisinuudlid
400 g Kanfilee
Õli
Sool
Must pipar
1 peotäis Roheline sibul
Koriander
Basiilik
2 tk Punane tšilli
Värskelt riivitud laimi koor
KOOKOSKASTE
100 ml Kookoskoor või paksem kookospiim
1 spl Kalakaste
Värskelt pressitud laimi mahl
Suhkur

Valmistamine
1. Kalla riisinuudlid keeva veega üle. Lase paar minutit seista ning kurna siis või lähtu pakil olevast instruktsioonist.
2. Prae kanafileed pannil õli sees mõlemalt poolt, kuni kana on valmis. Ära üle küpseta. Küpsust saad kontrollida nii, kui torkad noa pannilt võetud kanafilee kõige paksemasse osasse ja kui sealt väljuv mahl on selge, mitte verine, on kana valmis. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga, lase pärast pannilt äratõstmist mahladel mõni minut rahuneda ning lõika siis filee ribadeks.
3. Sega omavahel kanafileetükid, riisinuudlid, hakitud tšilli, maitseürdid ja laimikoor.
4. Kastme jaoks kuumuta kookoskoor, lisa ülejäänud ained, sega ning kalla riisinuudlitele. Sega salat läbi ning serveeri kohe.