Kiudainerikkad toidud

Küüslaugune kikerherne-peekonisalat 

Tuuli Mathisen, 6. märts 2017 05:08
Küüslaugune kikerherne-peekonisalatFoto: Tuuli Mathisen
Lihtne ja kiirelt valmiv pannisalat, kus peaosas on kikerherned. Selline toit sobib hästi kiireks argiõhtuks, kui ei ole mahti ega kannatust pikalt toiduga jännata.

Koostisosad
150 g Peekon
4 tk Küüslauguküüs
Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
200 g Kirsstomatid
400 g Kikerherned purgis
Basiilikulehed
Sool
Must pipar
Parmesan

Valmistamine
1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Prae peekonit mõni minut õlis. Lisa hakitud küüslauk ja sidrunikoor ning kuumuta mõne minuti jooksul läbi.
2. Tee tomatitele sisselõige ja pressi sõela kohal veidi tomatimahla välja. Kalla tomatid ja kurnatud kikerherned pannile ning prae paari minuti jooksul läbi. Lisa basiilikulehed ja sidrunimahl.
3. Viimistle maitset soola ja pipraga. Tõsta portsud taldrikutele ning puista peale riivitud parmesani. Soovi korral aseta soe salat rohelisele salatipadjale.