Patuvaba köögiviljasuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 04:40

Patuvaba köögiviljasupp

Sellist suppi võid süüa ilma igasuguste südametunnistuse piinadeta piiramatult. Pane supi sisse just selliseid köögivilju ja seeni, mida parasjagu kodus leidub, kuid parem on tärkliserikkad juurviljad välja jätta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Keskmine mugulsibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Punanae tšillikaun
2 cm Ingverijuure jupp
1 spl Õli
2 tk Punane paprika
4 tk Sellerivars
0.5 kg Kapsapea
150 g Rohelised oad
2 purki Kooritud tomatid (a 400 g)
1.5 l Vesi või köögiviljapuljong
Petersellilehed
Sool
Must pipar
Serveerimiseks maitseroheline

Valmistamine
1. Haki sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Lõika paprika ja seller viiludeks või kuubikuteks. Tükelda kapsas ja lõika oad juppideks.
2. Kuumuta sibulat, küüslauku, tšillit ja ingverit poti põhjas õlis 2–3 minutit. Lisa siis paprika ja seller, kuumuta läbi, lisa tomatikonservid ja kalla peale vesi või puljong. Kuumuta keemiseni, lisa kapsas ja hauta 35–40 minutit.
3. Lisa nüüd tükeldatud oad ja hakitud petersellilehed, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 10 minutit. Serveeri maitserohelisega.