Ahjukala ingveri ja porrugaFoto: Jaan Heinmaa
27. veebruar 2017, 05:24
Ahjukala ingveri ja porruga
Ingveri-porrulisand passib hästi valget kala maitsestama, aga kindlasti sobib see ka punase kalaga.
Kogus: neljale
Koostisosad
1 tk Porru
50 g Värske ingver
1 spl Oliiviõli
6 spl Või
Sool
Must pipar
500 g Tilaapiafilee (võib olla ka mõni muu valge kala või punane kala)
Valmistamine
1. Puhasta ja pese porru, lõika 5 cm pikkusteks juppideks, haki peenteks ribadeks. Koori ingver, viiluta peenikesteks ribadeks.
2. Pruunista kalafileed pannil või-õlisegus, maitsesta soola ja pipraga. Paksemad kalad pane ahjuvormi ja järelküpseta ahjus 175 kraadi juures u 10 minutit või kuni kala küps.
3. Kuumuta pannil või-õlisegus ka ingveri-porruribad, sega hulka ülejäänud 3 sl võid. Serveeri koos kalaga.
Kommentaarid (0)