Aasiapärane veise-krevetisalat
Kogus: neljale
Koostisosad
300 g Lihaveise välisfilee
2 spl Õli
100 g Pruunid šampinjonid
12 tk Puhastatud tiigergrevetid
100 g Spinat
1 tk Väiksem suvikõrvits õhukeste ribadena
2 tk Hakitud rohelise sibula vars
1 punt Koriander
Mungoa- või lutserniidud
KASTE
2 spl Kalakaste
3 spl Värskelt pressitud laimimahl
3 spl Viinamarjaseemne- vm neutraalse maitsega õli
0.5 tl Rafineerimata roosuhkur
0.5 tk Hakitud punane tšilli
Must pipar
Valmistamine
1. Lase lihal enne töötlemist u 30 minutit toasoojas seista. Eemalda kelmed ja lõika liha u 2 cm viiludeks. Pruunista lõike õlis mõlemalt poolt u 3 minutit, seejärel lase fooliumi all u 10 minutit tõmmata.
2. Paari minuti jooksul kuumuta pannil puhastatud ning olenevalt suurusest kas poolitatud või sektoriteks lõigatud seened. Siis viska pannile tiigerkrevetid ja kuumuta neid kiirelt vaid minuti jagu või kuni krevetiliha on muutunud vaevu läbipaistmatuks, kuid veel õrnalt kumab.
3. Sega kokku kaste. Eemalda lihalt foolium ja viiluta lõigud võimalikult õhukeselt. Laota spinat vaagnale või taldrikuile, lisa suvikõrvits, seened, roheline sibul, koriander ja idud. Pane peale veiselihaviilud, krevetid ja pisut musta pipart. Vala peale kaste ja serveeri kohe.
Kommentaarid (0)