Kana-avokaado “Caesar”Foto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
27. veebruar 2017, 04:52

Kana-avokaado Caesar

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Kanafilee
4 tk Ciabatta viil
2 spl Oliiviõli
2 tk Rooma salati pea
2 tk Küps avokaado
Parmesan
Või
Sool
Must pipar
KASTE
1 tk Küpse avokaado viljaliha
2 tk Kooritud ja kergelt hakitud küüslauguküüs
2 spl Sidrunimahl
1 tl Valge veini äädikas
0.75 dl Oliiviõli
1 tl Worcesteri kaste
4 spl Riivitud parmesan
0.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Tõsta kana külmkapist välja ja lase enne kuumutamist u 10 minutit toatemperatuuril seista. Maitsesta fileed soolapipraga. Kastmeks peenesta kõik komponendid blenderis või saumikseriga. Kui kaste tundub liialt paks, lisa pisut vett või sidrunimahla.
2. Rebi ciabattaviilud suupärasteks tükkideks ja puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega 1 sl õliga ja puista peale pisut soola. Küpseta 200kraadises ahjus u 10 minutit või kuni saiatükid on kuldpruunid.
3. Kuumuta pannil 1 sl õli ja lisa killuke võid. Kui või vahutama hakkab, lisa kanafileed, nahaga külg allpool. Kata pann kaanega, vähenda pisut kuumust ja lase 5 minutit küpseda. Seejärel pööra kanatükid ringi ja küpseta veel 5 minutit kaane all. Eemalda kaas, lisa kuumust ja pruunista paari minuti jooksul segades, kuni pannivedelik on aurustunud ning kana kena ja kuldne. Lase paar minutit seista, seejärel viiluta.
4. Rebi salat suuremasse kaussi ja sega kastmega korralikult läbi. Tõsta juurde tükeldatud avokaadod, kanafileed ja krõbedad saiatükid ning puista peale pisut riivitud parmesani. Serveeri kohe.