Kiudainerikkad toidud

Soe kinoasalat 

Lia Virkus, 27. veebruar 2017, 06:10
Soe kinoasalat Jaan Heinmaa
Igati mõnus ja toitev salat, mis meie tervisele väga hea! Kinoa on aluseline toiduaine, mis sisaldab kõiki vajalikke aminohappeid ja kiudaineid, aga vähe gluteeni. See on ka suurepärane magneesiumi-, kaltsiumi- ja rauaallikas. Soe salat maitseb imehea, kui seda serveerida Kalamatsi kitsejuustu või mozzarellapallidega, kui parajasti paastu pole. Paastu ajal jäta juust välja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g Kinoa
250 g Kirsstomatid
1 tk Avokaado
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 peotäis Beebispinat või rukola
Värske basiilik
Väärisoliiviõli
Sool
Must pipar
200 g Brokoli

Valmistamine
1. Keeda kinoa pakendil oleva juhendi järgi peaaegu pehmeks ehk al dente.
2. Samal ajal valmista ette muud salatiained. Tükelda brokoli suupärasteks õisikuteks, keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees, nõruta sõelel ja lase jahtuda. Poolita kirsstomatid (või tükelda sektoriteks). Tükelda avokaado ja piserda poole sidruni mahlaga üle. Sega kuum, nõrutatud kinoa spinati või rukolaga, tomatite ja avokaadoga. Lisa ka basiilikulehed.
3. Nirista peale õli ja ülejäänud sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ja naudi kohe! Soovi korral serveeri koos granaatõunaseemnete või juustuga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee