Peekonisse mähitud tursk
Kogus: neljale
Koostisosad
600 g Tursafilee
0.5 dl Sool
10 tk Peekoniviil
Paneerimiseks jahu
0.5 tl Kuivatatud salvei
Must pipar
Oliiviõli
Salveileht
Valmistamine
1. Sega 0,5 dl soola 1 dl veega, kuni sool on lahustunud. Hoia neljaks jagatud tursafileed kümmekond minutit soolalahuses. Loputa kala seejärel kiirelt külma vee all ja kuivata majapidamispaberiga.
2. Sega jahu kuivatatud salvei ja pipraga. Paneeri tursatükke hoolikalt jahusegus. Seejärel mähi tükid peekonisse ja kinnita hambatikuga. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae turska mõlemalt poolt minutike.
3. Vala ahjuvormi pisut oliiviõli ja aseta kala vormi. Piserda peale oliiviõli ning riputa üle soola ja pipraga. Pane peale salveilehed. Küpseta 225-kraadises ahjus veel umbes 8 minutit
Kommentaarid (0)