Peekonisse mähitud turskFoto: Andra Kalda
Kalatoitude retseptid
27. veebruar 2017, 05:52

Peekonisse mähitud tursk

Tursaga saab igasuguseid vallatusi teha. See järgnev siin annab tunnistust, et liha ja kala kooslus võib mõnikord ülihästi klappida. Ja kui meie kalur ka uuel talvel tursale läheb, ikka sinna Malusi saare taha, siis võtame selle lausa oma kodurestorani MerMer menüüsse. Ja mis puutub Malusi saarde, siis seal pole iialgi olnud ühtegi püsielanikku, aga tsaariajal peeti seal kõrtsi, kus said kosutust ja öömaja nii piiritusevedajad kui ka hülgekütid. Praegu kuulub see paradiislik saar vaid poegivatele hüljestele ja meeletutele linnuparvedele.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Tursafilee
0.5 dl Sool
10 tk Peekoniviil
Paneerimiseks jahu
0.5 tl Kuivatatud salvei
Must pipar
Oliiviõli
Salveileht

Valmistamine
1. Sega 0,5 dl soola 1 dl veega, kuni sool on lahustunud. Hoia neljaks jagatud tursafileed kümmekond minutit soolalahuses. Loputa kala seejärel kiirelt külma vee all ja kuivata majapidamispaberiga.
2. Sega jahu kuivatatud salvei ja pipraga. Paneeri tursatükke hoolikalt jahusegus. Seejärel mähi tükid peekonisse ja kinnita hambatikuga. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae turska mõlemalt poolt minutike.
3. Vala ahjuvormi pisut oliiviõli ja aseta kala vormi. Piserda peale oliiviõli ning riputa üle soola ja pipraga. Pane peale salveilehed. Küpseta 225-kraadises ahjus veel umbes 8 minutit