Kalatoitude retseptid

Omas mahlas keedetud kaheksajalg 

Mari-Liis Ilover, 20. veebruar 2017, 05:32
Omas mahlas keedetud kaheksajalgFoto: Mari-Liis Ilover
Omas mahlas, maitseainetega vürtsitatult ning veinist aroomi ja hapet saades küpseb kaheksajalg pehmeks ja maitserikkaks. Sedamoodi ettevalmistatud kaheksajalg sobib mitmete küpsetatud kaheksajalga vajavate roogade valmistamiseks.

Koostisosad
1 kg Keskmine kaheksajalg
1 tk Porgand
1 tk Sellerivars
1 tk Sibul
3 tk Loorberileht
5 tk Musta pipra tera
3 tk Vürtsitera
2 dl Punane vein

Valmistamine
1. Lõika kaheksajalalt silmad ja eemalda vajadusel „nokk”. Tükelda porgand, seller ja sibul.
2. Lase pott kuumaks. Kui poti põhi on korralikult kuum, tõsta kaheksajalg sinna sisse ning lisa köögiviljad, loorberilehed, pipar ja vürtsiterad. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel 30 minutit.
3. Lisa vein ja küpseta veel 10 minutit. Võta potilt kaas ära ja keeda veel 5 minutit ilma kaaneta.
4. Jahuta kaheksajalg. Lõika ära kombitsad ja tükelda. Tükelda ka peaosa. Nüüd on kaheksajalg valmis edasiseks kasutamiseks.