KrevetitempuraFoto: Mari-Liis Ilover
Kalatoitude retseptid
20. veebruar 2017, 06:22

Krevetitempura

Krõbeda krevetitempura tegemiseks on mugav kasutada poes müüdavat valmis tempurajahu. Kui seda siiski ei õnnestu hankida, valmista tempuratainas ise ning kui oled imestanud, kuidas restorani tempuras jäävad krevetid kenasti piklikuks ega tõmbu kuumutamisel tavapäraselt konksu, saad retsepti lugedes sellegi saladuse jälile.

Kogus: kahele

Koostisosad
300 g Toored koorega, ilma peata hiidkrevetid (12 tk)
75 g Tempurajahu
75 ml Jääkülm mullivesi
600 ml Päevalilleõli frittimiseks
Mango- või ploomikaste
TAINAS
70 g Nisujahu
70 g Maisitärklis
1 tk Muna
2.5 dl Jääkülm mullivesi
0.5 tl Sool

Valmistamine
1. Kui krevetid on külmutatud, sulata need. Puhasta siis kestast, kuid jäta sabake alles. Eemalda soolikas. Tee kõhu poolt kreveti sisse horisontaalsed sisselõiked. Aseta krevett sõrmede vahel lõikelauale ja pigista sõrmedega külgedelt, krevetti samal ajal õrnalt vastu lõikelauda surudes. Sel moel töödeldes ei tõmbu krevetid praadides konksu.
2. Sega tempurajahu mulliveega tainaks. Kuumuta vokkpannil või muul sügaval pannil õli. Temperatuuri kontrollimiseks tilguta õlisse veidi tainast. Tainatükike peaks tõusma kohe särisedes pinnale ‒ see on märk, et õli on piisavalt kuum.
3. Kasta krevetid ükshaaval tainasse ja seejärel õlisse praadima. Friti maksimaalselt 4 krevetti korraga. Nõruta krevetid köögipaberil liigsest õlist.
Klassikaline tempura-tainas
1. Sega jahu, tärklis ja sool. Löö muna lahti ja vispelda kokku külma mulliveega. Sega kõik ained omavahel. Tainas peaks jääma veidi tükiline.
2. Kasta krevetid tainasse ja friti õlis. Paku kohe, kaaslaseks ploomi-, mango- või magus tšillikaste.