Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
500 ml Seaveri
300 g Läbikasvanud suitsuliha, pigem rasvasem kui taine
1 tk Suur sibul
200 ml Tume õlu
300 g Odrajahu
100 g Nisujahu
1 peotäis Vorstirohi
1 spl Kergelt uhmerdatud köömned
1 tl Suhkur
1 tl Sooda
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Haki suitsuliha kuubikuteks ja kuumuta pannil nõrgal kuumusel seni, kuni rasv on lihast välja sulanud. Tõsta lihakuubikud hoolikalt nõrutades pannilt ära. Haki sibul peeneks ja kuumuta suitsulihast saadud rasvas klaasjaks.
2. Sõelu veri läbi tiheda sõela ja lisa siis õlu.
3. Sega jahud suhkru, soola-pipra, köömnete, vorstirohu ja soodaga. Lisa jahule sibul ja suitsuliha, sega läbi ning lisa siis hoolega segades vere ja õlle segu. Tainas peaks tulema paksema pannkoogitaina laadne.
4. Kalla tainas võiga määritud madalasse laia vormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 40 minutit.
5. Paku kuumalt pohlamoosi, paksu hapukoore või praetud sibulatega. Järgmisel päeval süües lõika viilakateks ja prae üle.
Kommentaarid (0)