Kiudainerikkad toidud

Puuvilja-pähkli-kaeraruudud 

Pille Enden, 20. veebruar 2017, 06:39
Puuvilja-pähkli-kaeraruudud Jaan Heinmaa
Toitev pala sobib hommikusöögiks, kontorisse või lapsele kooli kaasa, säilib söömiskõlblikuna paar nädalat. Kuivatatud puuviljade ja pähklite kooslust saad oma maitse järgi muuta.

Koostisosad
200 g Kuivatatud datlid
Õli
3 dl Kaerahelbed
2 dl Pekaanipähklid (pool jahvatatud ja pool jämehakitud)
1 dl Sarapuupähklid (pool jahvatatud ja pool hakitud)
0.75 dl Kuivatatud papaia
1 dl Kuivatatud kirsid
1 dl Kuivatatud mustikad
2 spl Kaerajahu
3 spl Linaseemned
1 spl Seesamiseemned
0.5 tl Sool
0.5 tl Kaneel
3 spl Vedel mesi, vahtra- või agaavisiirup

Valmistamine
10 tk
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane datlid kastrulisse külma vette ja keeda u 5 minutiga pehmeks. Nõruta ja püreeri.
2. Määri 20 x 20 cm vormi põhi õliga. Sega kaerahelbed, jahvatatud ja hakitud pähklid, papaia, kirsid, mustikad, kaerajahu, linaseemned, sool ja kaneel. Sega hulka datlipüree ja mesi või siirup. Sega-sõtku hästi läbi ja suru vormi.
3. Lõika vormis ruutudeks. Küpseta u 25 minutit. Lase jahtuda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee