Sealiha retseptid

Ploomi-rosinatäidisega sealiharullid tomatikastmes 

Pille Enden, 20. veebruar 2017, 07:12
Ploomi-rosinatäidisega liharullid tomatikastmesFoto: Jaan Heinmaa
Rikkalikus tomatikastmes haudunud lihapallid on täidetud ploomide, rosinatega ja seedermänniseemnetega. Pikk haudumisaeg on igati ootamist väärt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 dl Rosinad
1 dl Kuivatatud mustad ploomid
5 spl Hakitud petersell
0.5 dl Seedermänniseemned
0.5 dl Riivitud parmesan
3 tk Küüslauguküüs
800 g Kondita veiseliha
0.5 dl Õli
1 tk Sibul
1 dl Punane vein
0.5 tl Tšillihelbed
2 purki Kooritud tomatid (a 840 g)
1 tk Loorberileht
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine
1. Sega rosinad, hakitud ploomid, 4 sl petersellilehti, seedermänniseemned, riivitud parmesan ja hakitud küüslauk. Lõika liha u 1 cm viiludeks ja vasarda õhukeseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta lihaviilule pooles ulatuses 1 sl täidist ja keera rulli, alusta rullimist täidisega poolest, kinnita tikuga. Kuumuta ahjupotis õli, pruunista rullid selles igast küljest ja tõsta taldrikule.
2. Lisa potti hakitud sibul ja hauta u 5 minutiga pehmeks. Lisa vein ja kuumuta u 5 minutit, kuni see on peaaegu aurustunud. Lisa tšillihelbed, kooritud tomatid ja loorberileht. Tõsta liharullid potti tagasi. Kuumuta keemiseni ja keera siis kuumust vähemaks, hauta 2 tundi. Võta rullid potist ja eemalda kinnitustikk. Maitsesta kastet suhkru ja vajadusel ka soola-pipraga.