Linnuliha retseptid

Kana aprikooside ja rosinatega 

Pille Enden, 20. veebruar 2017, 06:03
Kana aprikooside ja rosinategaFoto: Jaan Heinmaa
Veidi magusa nüansiga kanaroog on rikkalik ja maitsekas. Rosinate asemel võid proovida ka jõhvikaid, et roale veidi hapukamat maitset anda.

Koostisosad
8 tk Kanakints
Sool
Must pipar
0.5 tl Jahvatatatud ingver
1 dl Apelsinimarmelaad
0.5 dl Õunamahl
0.5 dl Apelsinimahl
125 g Kuivatatud aprikoosid
125 g Rosinad
0.25 dl Pruun suhkur

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Maitsesta kanakintsud igast küljest soola ja pipraga, raputa peale ingverit. Pane, nahapool üleval, ahjuvormi ja määri kintsudele marmelaad. Vala vormi õunaja apelsinimahl. Pane vorm ahju ja küpseta 20 minutit.
2. Võta ahjust, lisa aprikoosid ja rosinad ning raputa puuviljadele pruun suhkur. Kata vorm fooliumiga, pane ahju tagasi ja küpseta 35 minutit, aeg-ajalt kastmega kastes.
3. Eemalda foolium ja küpseta veel 5–10 minutit või kuni kana on pealt kaunilt pruun. Serveeri riisiga.