Nisutangupilaff kuivatatud puuviljade ja pähklitega
Kogus: kuuele
Koostisosad
1.2 l Vesi
0.5 dl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Hakitud kuivatatud aprikoosid
0.5 dl Hakitud kuivatatud ploomid
1 dl Hakitud pistaatsiapähklid
1 tl Kaneel
1 tl Jahvatatud köömned
0.5 tl Jahvatatud kardemon
Sool
Must pipar
Hakitud mündilehed
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
4 dl Nisutang
Valmistamine
1. Pane tangud paariks tunniks külma vette likku. Kalla leotusvesi ära, vala tangud kastrulisse, lisa 1,2 l vett ja kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda u 45 minutiga pehmeks, aeg-ajalt segades. Nõruta.
2. Haki küüslauk, kuumuta pannil õlis u 1 minuti jooksul ja lisa tangudele. Lisa ka aprikoosid ja ploomid, pähklid, kaneel, köömned ja kardemon, maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta u 5 minutit segades. Keera pliidil kuumus maha ja lase kaane all seista veel 10 minutit. Sega hulka mündilehed ning sidrunikoor ja -mahl.
Kommentaarid (0)