Lehtkapsasalat rosinate ja mustikategaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. veebruar 2017, 04:05

Lehtkapsasalat rosinate ja mustikatega

Lehtkapsas teadagi on ülikasulik köögivili, sisaldades rohkelt vitamiine ja mineraalaineid. Lihtne elegantne salat sobib eelroaks või praelisandiks või lihtsalt isu rahuldamiseks. Vürtsikas lehtkapsas harmoneerub suurepäraselt särtsaka sidruni ning magusate puuviljade ja marjadega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Lehtkapsalehed
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 dl Oliiviõli
0.25 dl Rosinad
0.25 dl Kuivatatud mustikad
60 g Pecorino või parmesani juustu laastud
2 spl Röstitud seedermänniseemned
1 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
Eemalda lehtkapsal jämedad varred ja rebi lehed peenteks ribadeks. Sega kokku kõik ained ja lase 5–10 minutit seista. Sega enne serveerimist veel korra läbi, lisa veel juustu, soola ja pipart, kui soovid.