BruschettadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
20. veebruar 2017, 05:38

Bruschettad viigimarja-jõhvika džemmi ja kitsejuustuga

Kuivatatud puuviljadest ja marjadest džemm saab oma magususe viljadest ja suhkrulisa on siin õige vähe. Kitsejuustu asemele sobib ka feta või muu meelepärane pehme juust.

Koostisosad
175 g Kuivatatud viigimarjad
175 g Kuivatatud jõhvikad
0.5 tk Suur apelsin
1 tl Riivitud apelsinikoor
1 tk Värskelt pressitud apelsinimahl
0.5 dl Pruun suhkur
1 tl Hakitud värske rosmariin
0.25 tl Must pipar
1 tk Pikk sai
Oliiviõli
200 g Pehme kitse- või fetajuust
5 tl Hakitud kreeka pähklid

Valmistamine
14tk
1. Sega kastrulis hakitud viigimarjad, jõhvikad, kelmetest puhastatud ja tükeldatud apelsinisektorid, riivitud apelsinikoor ja -mahl, suhkur, rosmariin ja pipar. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata kastrul kaanega ja hauta u 10 minutit, kuni viigimarjad on pehmed. Võta kaas pealt ja keeda veel 5 minutit. Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett. Võta pliidilt ja jahuta.
2. Lõika sai u 1 cm viiludeks, nirista peale õli ja rösti 220-kraadises ahjus krõbedaks, 1–2 minutit kummaltki poolt. Tõsta saiadele džemm, murendatud juust ja hakitud pähklid.