Kiudainerikkad toidud

Bruschettad viigimarja-jõhvika džemmi ja kitsejuustuga 

Pille Enden, 20. veebruar 2017, 05:38
Bruschettad Jaan Heinmaa
Kuivatatud puuviljadest ja marjadest džemm saab oma magususe viljadest ja suhkrulisa on siin õige vähe. Kitsejuustu asemele sobib ka feta või muu meelepärane pehme juust.

Koostisosad
175 g Kuivatatud viigimarjad
175 g Kuivatatud jõhvikad
0.5 tk Suur apelsin
1 tl Riivitud apelsinikoor
1 tk Värskelt pressitud apelsinimahl
0.5 dl Pruun suhkur
1 tl Hakitud värske rosmariin
0.25 tl Must pipar
1 tk Pikk sai
Oliiviõli
200 g Pehme kitse- või fetajuust
5 tl Hakitud kreeka pähklid

Valmistamine
14tk
1. Sega kastrulis hakitud viigimarjad, jõhvikad, kelmetest puhastatud ja tükeldatud apelsinisektorid, riivitud apelsinikoor ja -mahl, suhkur, rosmariin ja pipar. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata kastrul kaanega ja hauta u 10 minutit, kuni viigimarjad on pehmed. Võta kaas pealt ja keeda veel 5 minutit. Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett. Võta pliidilt ja jahuta.
2. Lõika sai u 1 cm viiludeks, nirista peale õli ja rösti 220-kraadises ahjus krõbedaks, 1–2 minutit kummaltki poolt. Tõsta saiadele džemm, murendatud juust ja hakitud pähklid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee