GreibikreemFoto: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover 20. veebruar 2017 05:54
Imelihtsalt valmiva kreemi on leiutanud inglased, kelle keeles on selle toidu nimi posset. Külmkapis seistes dessert tarretub ja muutub nagu võluväel siidiseks hõrgutiseks. Muscovado suhkur annab magustoidule mõnusa karamellimeki.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 spl Värskelt riivitud verigreibi koor
100 ml Värskelt pressitud verigreibimahl
2 spl Värskelt pressitud sidruni- või laimimahl
80 g Hele muscovado suhkur
400 ml Rõõsk koor 35%
KAUNISTUSEKS
Pistaatsiapähklid
Mündilehed
Greibitükid

Valmistamine
1. Tõsta ühte kastrulisse greibikoor ja -mahl, sidruni- või laimimahl ja suhkur. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud, kuid ära keeda. Teises kastrulis kuumuta vahukoor keema. Kui esimesed keemismullid on tekkinud, tõsta koor pliidilt ja sega vispliga hulka veel soe suhkru-tsitrusesiirup.
2. Vala segu läbi sõela, nii vabaned kooretükkidest. Vala kreem sobivatesse nõudesse. Tõsta magustoit paariks tunniks külmkappi, kus see kalgendub mõnusaks kreemiks.
3. Enne söömist kaunista hakitud pistaatsiapähklite, mündilehtede ja greibilõikudega.