Kiudainerikkad toidud

Sidruni-petersellirisoto 

Mari-Liis Ilover, 20. veebruar 2017, 04:46
Sidruni-petersellirisotoFoto: Mari-Liis Ilover
Sidrunivärske risoto on maitsev niisamagi, aga kui soovid, võid pidulikumal puhul juurde praadida näiteks krevette või kammkarpe.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
350 g Risotoriis
1.5 dl Valge vein
1 l Soe kanapuljong
1 peotäis Hakitud petersell
2 dl Riivitud parmesan
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta õlis, hoidu pruunistamisest. Lisa riis, kuumuta segades läbi. Vala potti valge vein, sega riisiga ja lase alkoholil välja keeda. Lisa sooja puljongit kulbitäie kaupa ning sega riisi pärast iga kulbitäit. Järgmine kulbitäis lisa, kui eelmine on riisi imendunud. Kokku kulub risoto keetmiseks u 20 minutit.
2. Kui riis on pehme, klopi risotosse riivitud parmesan, petersell ja sidrun. Risoto peab jääma kreemjas. Soovi korral puista serveerides risotole veel hakitud peterselli ja riivitud parmesani.