Laimiga “küpsetatud” kala (ceviche)Foto: Mari-Liis Ilover
Kalatoitude retseptid
20. veebruar 2017, 06:25

Ceviche ehk laimiga küpsetatud kala

Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit, sõltuvusttekitavalt maitsva eelroa võtmesõna on võimalikult värske kala. Kasuta kas valget puhta maitsega kalafileed, lõhet või forelli.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Värske kalafilee
1 tk Punane sibul
1 tk Tšillikaun
1 punt Murulauk
1 punt Koriandrilehed
4 spl Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine
1. Kui kalafilees on luid, eemalda need. Lõika kala tükkideks. Viiluta punane sibul õhukeselt. Eemalda tšillilt seemnekojad koos seemnetega, haki tšilli peeneks. Haki murulauk ja koriander. Pigista laimidest välja mahl, maitsesta soola ja suhkruga.
2. Tõsta kalatükid karpi või madalasse kaussi. Lisa sibul, tšilli, murulauk ja koriander. Vala peale maitsestatud laimimahl ja sega õrnalt läbi. Jälgi, et kõik kalatükid oleksid laimimahlaga kaetud. Kui vaja, pigista mahla juurde. Lase kalal “küpseda” ja maitsestuda 30 minutit kuni 1 tund.