Kurgisalat tšillipipra ja seesamiseemnetegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
20. veebruar 2017, 05:41

Kurgisalat tšillipipra ja seesamiseemnetega

Aasia mõjutuste ja aasiapärase kastmega kurgisalat on kerge ja samas kepsakalt terav eelroog või ka pearoa lisand. Tšilli ja seesamiseemned muudavad meie hea tuttava kurgi maitse üsna teiselaadseks ja annavad sellele hoopis uue hingamise.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk Pikk kurk, köögiviljakoorijaga ribastatud
1 tk Tšillipipar, peeneks hakitud
KASTE
1 spl Riisiäädikas
1 tl Mesi
1 spl Sarapuupähkli- või muu meelepärane õli
Seesamiõli
Seesamiseemned
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega kausis sojakaste, äädikas, mesi ja õlid. Sega juurde hakitud tšillipipar.
2. Sega kurgiribad kastmega läbi ja tõsta taldrikule. Puista juurde seesami- ja/või sibulaseemneid. Serveeri kohe.