Sidruni-oakook mooniseemnetegaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
13. veebruar 2017, 06:48

Sidruni-oakook mooniseemnetega

Kogus: kaheksale

Koostisosad
2 tk Valged konservoad (a 400 g)
1.75 dl Rafineerimata roosuhkur
1 dl Külpressitud oliiviõli
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tl Vanillsuhkur
4 tk Muna
150 g Jahvatatud mandlid
2 tl Küpsetuspulber
2 spl Mooniseemned
KATE
200 g Kreeka jogurt
200 g Toasoe toorjuust
1 spl Mesi
1 tl Vanillsuhkur
Granadill ja mõned füüsalid kaunistuseks

Valmistamine
1. Kurna oad sõelal ja loputa külma vee all. Vala köögikombaini, lisa suhkur, õli, sidrunikoor ja vanillsuhkur ning töötle ühtlaseks seguks. Lisa ükshaaval munad ja töötle veel pisut.
2. Sega jahvatatud mandlite hulka mooniseemned ja küpsetuspulber. Vala oa-munamass kaussi ning sega juurde kuivained.
3. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 190 kraadi juures u 40 minutit, kuni kook on kuldpruun ja keskosasse
vajutatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil vormis jahtuda.
4. Vahusta toasoe toorjuust jogurti, mee ja vanillsuhkruga ning tõsta jahtunud ja vormist eemaldatud koogipõhjale. Kaunista näiteks granadillisisu ja paari füüsaliga, hästi sobivad selleks aga ka kergelt röstitud mandlilaastud või granaatõunaseemned