Vürtsikas ahjuroog kana ja ubadegaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
13. veebruar 2017, 06:35

Vürtsikas ahjuroog kana ja ubadega

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 tk Kanakoib
400 g Keedetud oad (nt hiidoad, valged oad või borlotti oad)
4 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 tk Punane paprika
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillipipar
100 g Viilutatud chorizo
1 tl Kuivatatud tüümian
1 tl Kuivatatud pune
400 g Purustatud tomatite konserv
1 tl Mesi
10 tk Kirsstomat
2 tk Ciabatta või tugevama tekstuuriga saia viil

Valmistamine
1. Maitsesta kanakoivad soola-pipraga ja pruunista kergelt 2 sl oliiviõlis. Tõsta kana ahjuvormi, lisa poolitatud ning seemnetest puhastatud paprikapooled.
2. Kuumuta pannil 8 sektoriks lõigatud sibul, viilutatud küüslauk, hakitud tšillipipar ja chorizo. Lisa ürdid ja sool ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Lisa purustatud tomatid, mesi ja keedetud oad ning lase segu korraks keema.
3. Vala oa-tomatisegu ahjuvormi kanakoibadele ja puista sekka ka värsked kirsstomatid. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. Pudista peale ciabatta ja nirista üle 2 sl oliiviõliga. Küpseta ahjus veel 10–15 minutit, kuni sai on krõbe.
HEA TEADA!
Hiidoad annavad toidule küllusliku iseloomu, jäädes ometi taljesõbralikuks. Kuivatatud hiidube leota u 12 tundi ja keeda 1–1,5 tundi, kuni need on pehmed.