Nädala kook

Moka-kirsišarlott 

Lia Virkus, 13. veebruar 2017, 06:07
Moka-kirsišarlottFoto: Jaan Heinmaa
Maitsva šarloti saad teha mitme erineva biskviidiga. Siin kaks varianti: kartulijahuga ja tatrajahuga, mõlemad gluteenivabad. Tee tort valmis kas sama päeva hommikul või samuti eelmisel õhtul nagu biskviit, et jõuaks tarduda.

Koostisosad
RULLBISKVIIT (GLUTEENIVABA)
4 tk L-suuruses muna
2 dl Suhkur
2 dl Kartuli- või maisijahu
1 tl Küpsetuspulber
VAHELE
400 g Kirsimoos
TÄIDIS
200 g Maitsestamata toorjuust
400 ml Rõõsk koor 35%
1.5 dl Tuhksuhkur
2 tl Vanillsuhkur
4 tl Lahustuva kohvi pulber
1 dl Keev vesi
5 tk Želatiinileht
2 spl Vana Tallinna liköör
2 dl Külmutatud kirsid

Valmistamine
12 tk
1. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks (umbes 5 minutit). Sõelu hulka omavahel segatud kartulijahu ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 5–8 minutit või kuni biskviit on helepruun ja küps.
2. Kummuta teisele tuhksuhkruga üle puistatud küpsetuspaberile. Määri peale moos ning keera kiirelt rulli ja paberisse. Lase seista tundpaar kuni üle öö.
3. Vooderda 1,5 l kauss seest toidukilega. Kata põhi ja küljed õhukeste rullbiskviidiviiludega (jäta 4–5 viilu pealepanemiseks ootele).
4. Täidise jaoks pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta koor suhkrutega ja vahusta hulka toasoe toorjuust. Lahusta keevas vees kohv ja sulata selles segades želatiinilehed, lisa hulka Vana Tallinn ning jäta jahtuma. Nirista jahtunud kohvisegu vahustades toorjuustu- kooresegu hulka, kõige lõpuks sega sekka ka külmunud kirsid.
5. Kummuta täidis rullbiskviidiga vooderdatud kaussi. Vajuta viimased viilud täidise sisse, moodustades tordile toeka põhja. Tõsta 4–5 tunniks kuni üle öö külmkappi tarduma. Vahetult enne serveerimist kummuta šarlott alusele ja kaunista soovi korral lahustuva kohvi puruga maitsestatud vahukoore ja kohviubadega.
Tatrajahuga rull
• 5 muna
• 5 triiki sl toortatrajahu
• 5 sl pruuni roosuhkrut
Vahusta munad koos suhkruga kõvaks vahuks ja sega käsitsi hulka jahu. Edasi toimi samuti nagu ülal tegemisõpetuses kirjas. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee