Kaneeli-kardemonirullidFoto: Krõõt Tarkmeel
Nädala kook
6. veebruar 2017, 06:32

Kaneeli-kardemonirullid

Koostisosad
2.5 dl Piim
50 g Pärm
Sool
Suhkur
7.5 dl Nisujahu
200 g Või
Kaneelipulber
Uhmerdatud kardemon

Valmistamine
1. Sulata pärm soojas piimas koos suhkru ja soolaga. Sulata või ning sega jahuga. Lisa pärmi-piimasegu. Sõtku tainaks ja hoia tund aega kile all külmkapis.
2. Rulli tainas lahti. Raputa peale kaneel, suhkur, uhmerdatud kardemon ja aseta peale külma või viilud. Keera tainas tihedasti rulli ja lõika ristipidi tükkideks. Vormi saiad. Lase saiadel rätiku all pool tundi kerkida, määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pind on pruun ja krõbe.