Kiudainerikkad toidud

Vanaema kohupiimakorbid 

Andra Kalda, 20. veebruar 2017, 06:11
Vanaema kohupiimakorbidFoto: Andra Kalda
Pehmed nagu vanaema käed, kohevad nagu tema juukselokid ja suured kui tema süda.

Koostisosad
TAINAS
12 g Kuivpärm
6 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
0.5 tl Sool
2 spl Õli
1 tk Muna (pool tainasse, pool pintseldamiseks)
100 ml Vesi
100 ml Piim
TÄIDIS
1 tk Muna
200 g Kohupiim
50 g Hapukoor
2 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur

Valmistamine
9 tk
1. Sega kausis pärm, 4,5 dl jahu, suhkur ja sool. Lisa õli, pool muna ning käesoojast veidi kuumem vee ja piima segu. Sega korralikult läbi, puista peale veidi jahu ja jäta sooja kohta kerkima. Kui tainakogus on kausis kahekordistunud, siis sõtku juurde ülejäänud jahu ja lase uuesti kahekordseks kerkida. Sõtku tainast jahusel pinnal veel kord. Venita tainas vorstiks ja lõika üheksaks tükiks. Vormi iga tükk kuklikeseks ja jäta ahjuplaadile rätiku alla umbes 30 minutiks kerkima.
2. Valmista täidis. Selleks sega kokku muna, kohupiim, hapukoor ja suhkrud. Vajuta klaasipõhjaga iga kukli peale süvend. Pintselda saiu munaga. Täida süvendid kohupiimakreemiga. Küpseta 180–200-kraadises ahjus 15–20 minutit. Kui ahi on äkiline, vali madalam kuumus ja küpseta kauem. Soovi korral võid korpidele tuhksuhkru asemel sõeluda vanillsuhkrut.