Lillkapsa-kikerhernekarriFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. veebruar 2017, 06:20

Lillkapsa-kikerhernekarri

Karri on Indiast pärit liha-, kala- või köögiviljaraguu, mille maitsestamisel tarvitatakse palju eksootilisi vürtse. Kui neid kõiki kodus pole, kasuta poes müüdavat karri vürtsisegu ning saad samuti maitsva ja tervisliku pajaroa.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Keskmise suurusega lillkapsas (u 800 g)
2 spl Õli
3 tk Hakitud sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Riivitud ingver
2 tl Jahvatatud koriander
2 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 tl Tšillihelbed
2 tk Tähtaniis
400 g Terved tomatid omas mahlas
400 g Konserveeritud kikerherned
2 tl Garam masala
1 pott Värske koriander
Meresool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Basmati- või jasmiiniriis

Valmistamine
1. Puhasta lillkapsas ja tükelda õisikuteks. Pane suurde kastrulisse ja kata külma veega. Lisa soola ja kuumuta keemiseni. Nõruta kohe ja hoia soojana potis.
2. Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel, lisa sibul, küüslauk ja ingver ning kuumuta segades 5–7 minutit. Lisa jahvatatud koriander, vürtsköömen, tšillihelbed, tähtaniis ja soola-pipart, kuumuta segades veel 5 minutit. Lisa tomatikonserv ning nõrutatud ja pestud kikerherned, sega läbi ja pane juurde ka lillkapsaõisikud. Kalla peale nii palju külma vett (1–2 dl), et see peaaegu kõik kataks, ja kuumuta keemiseni. Lase keeda veel 5–7 minutit, kuni lillkapsaõisikud on parasjagu pehmed, aga veel meeldivalt krõmpsud.
3. Nüüd sega hulka garam masala ja pool hakitud koriandrist, maitsesta soola ja pipraga. Puista serveerides peale ülejäänud värske hakitud koriander ja paku koos kuuma keedetud riisiga.