Metsamarjakook kaerapõhjal
Koostisosad
PÕHI
70 g Pehme või
1 dl Sukur
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Väike muna
2.5 dl Täisterakaerahelbed
2.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
3 dl Külmutatud või värsked mustikad
2 dl Külmutatud või värsked pohlad
4 spl (Tuhk)suhkur
1 spl Kartulitärklis
1 tk Munavalge
Suhkur
Valmistamine
10 tk
1. Hõõru või suhkruga pehmeks, sega hulka vanillsuhkur ja munad. Lisa kaerahelbed ja jahu, sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm pirukavorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja, jättes u 2 cm kõrgused ääred. Torka kahvliga koogipõhja augud ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutiga küpseks.
2. Katteks sega marjad tuhksuhkru ja kartulitärklisega. Külmutatud marju pole eelnevalt sulatada vaja. Kata pirukapõhi marjaseguga ja pane veel 10 minutiks ahju, et marjad pehmeneks ja suhkur sulaks.
3. Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks ja tõsta tupsud lusika või kondiitripritsiga koogile. Kuumuta leeklambiga või hoia mõni minut ahjus grilli all, kuni munavaht pruunistub.
Kommentaarid (0)