Hapukapsatimbalid kamarakõrnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. veebruar 2017, 05:15

Hapukapsatimbalid kamarakõrnetega

Hapukapsas, see üks eesti köögi traditsioonilisi toiduaineid, annab vitamiine nii nahale kui kõhule. Ja NB: hapukapsas säilivad vitamiinid lausa kevadtalveni, mil neist on kõige suurem puudus. Kääritatud toit sisaldab veel ensüüme ja probiootilisi baktereid, mis tugevdavad immuunsüsteemi ja soodustavad soolestiku tööd.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
55 minutit + 35–40 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Hapukapsas
3 dl Vesi
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Õli
4 spl Hapukoor
4 tk Muna
Või vormide määrimiseks
150 g Seakamar
Sool
Must pipar
Suhkur
1 dl Odrakruubid

Valmistamine
1. Pane hapukapsas ja pestud kruubid potti. Lisa vett, nii et ained oleks kaetud, ja hauta kaane all 35–40 minutit, maitsesta suhkruga.
2. Koori ja haki sibul ning küüslauk, kuumuta õlis 3–4 minutit ja lisa kapsale. Maitsesta kapsasegu soola ja pipraga, lisa hapukoor ja lahtiklopitud munad. Tõsta segu võiga määritud portsjoni- või muffinivormidesse või ramekiinidesse. Kata pealt fooliumiga ja küpseta vesivannil 180-kraadises ahjus 35–40 minutit.
3. Võta välja, lase mõni hetk seista ja kummuta taldrikutele. Lõika kamar väikesteks kuubikuteks ja pruunista pannil, maitsesta soolaga ja serveeri timbalite juurde.