Mehhiko köök

Vürtsikad takod kalaga 

Britt Paju, 6. veebruar 2017, 05:57
Vürtsikad takod kalagaFoto: Britt Paju
Mehhikopäraseid takosid ei pea valmistama vaid krõbedate ja sildi järgi selleks mõeldud maisitaskutega. Selleks sobivad hästi ja teinekord vaat et pareminigi väikesemõõdulised pehmed tortiljad, mis sisu paremini kinni hoiavad ja lagunema ei kipu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Tursafilee
8 tk Takopõhi (või väike tortilja 6 tk)
Serveerimiseks krõmpsuvad salatilehed (nt frillisesalat), koriandrilehed, tükeldatud avokaado, lutserniidud
2 dl Paksem jogurt
MARINAAD
5 tk Hakitud rohelise sibula vars
1 spl Suitsutatud paprikapulber
1 tl Jahvatatud koriandriseemned
1 spl Pune
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Rafineerimata roosuhkur
2 tk Hakitud küüslauguküüs
Sool
Must pipar
SALSA
5 tk Tomat
0.5 tk Punane sibul
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Jalopeno- või tšillipipar
1 peotäis Koriandrilehed
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Suhkur
Meresool

Valmistamine
1. Sega kokku marinaad ja maitsesta sellega fileed. Haki salsa koostisained võimalikult peeneks ja sega kõik kokku. Vajadusel maitsesta veel.
2. Kuumuta pannil õli ja prae kalafileesid paar minutit mõlemalt poolt. Samal ajal soojenda ahjus takopõhjad. Selleks keera need kõik korraga fooliumisse ning kuumuta 180 kraadi juures u 5 minutit.
3. Pista tako vahele salatit, koriandrilehti, avokaadot ja lutserniidusid, tõsta nendele tükeldatud kala ja salsa. Pane peale sorts maitsestamata jogurtit ja serveeri kohe.