Kartulisalat avokaado, toorsingi ja seedermänniseemnetegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. veebruar 2017, 06:47

Kartulisalat avokaado, toorsingi ja seedermänniseemnetega

Toitev ja tervislik salat, millele annavad täiusliku maitse õrnalt röstitud seedermänniseemned ja intensiivne toorsuitsu veisesink. Söö omaette roana või lisandina grillitud liha või kala kõrvale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Kartulid
250 g Värsked oad
100 g Toorsuitus veisesink
2 tk Suur küps avokaado
150 g Heamaitseline majonees
1 tk Laim
1 dl Röstitud seedermänniseemned
Soovi korral värske till
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kui kasutad paksu koorega talvekartuleid, koori need pärast keetmist. Kui sul on värskeid suvekartuleid, piisab, kui need köögiviljaharjaga hoolega puhtaks kraabid. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, aga mitte katki. Jäta jahtuma.
2. Lase vesi keema, lisa aedoad ja sool ning keeda umbes 2 minutit, kuni oad on veel erkrohelised ja kergelt krõmpsuvad. Tõsta oad sõelale ja värskenda külma veega. Lõika jahtunud kartulid sektoriteks. Lõika sink kääridega ribadeks. Puhasta avokaadod ja lõika õhemateks viiludeks.
3. Riivi laimi koor, pressi mahl välja ja sega mõlemad majoneesi hulka.
4. Aseta kaussi kihiti kartulisektorid, aedoad, avokaadoviilud, singiribad ja pool seedermänniseemnetest. Kihtide vahele raputa veidi soola ja meelepärast piprasegu. Vala üle majoneesikastmega ja puista peale ülejäänud seedermänniseemned. Kui sul on käepärast värsket tilli, siis võid ka seda salatile peale lõigata.