Kiudainerikkad toidud

Krõbedad kaeraküpsised kookosega 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 04:27
Krõbedad kaeraküpsised Jaan Heinmaa
Nende küpsistega plaanisid lapsed “oma kohvikus” loorbereid lõigata. Hiigelsuured küpsised on soositud ka kõikvõimalikel kevad- ja sügislaatadel.

Koostisosad
2 tl Sooda
110 g Kaerahelbed
3.5 dl Sõelutud nisujahu
2.5 dl Suhkur
2.5 dl Riivitud ja kuivatatud kookos
2 spl Hele siirup
1 spl Vanillipasta
190 g Või sulatatud
PEALE
Soovi korral suhkruglasuur, šokolaadiglasuur, hakitud pähklid

Valmistamine
10-12 tk
1. Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Kata 2–3 ahjuplaati küpsetuspaberiga.
2. Vala suurde kaussi puistatud soodale 2 sl keeva vett. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks. Jaga tainas 10–12 suuremaks portsuks ning vormi otse plaadil igast u 7 cm läbimõõduga lame ketas. (Jäta ketaste vahele tublisti ruumi, sest ahjus kerkivad küpsised u 13 cm suurusteks krõbedikeks).
3. Küpseta 10 minutit, kuni küpsised on kenasti kuldsed. Jahuta otse plaadil. Soovi korral võid jahtunud küpsised glasuuriga üle triibutada.
4. Puista igale küpsisele näpuotsaga hakitud pähkleid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee