Magustoidud

Vahune talvekakao 

Hanne Paljak, 30. jaanuar 2017, 05:12
Vahune talvekakaoFoto: Jaan Heinmaa
Marco lihtsalt jumaldab kakaod. Tal on välja valitud oma kindlad brändid, mida poes müüakse. Teinekord leiab kasutust isegi “kiirvahukoor otse balloonist”. Kindla peale minek on oma käega kakaopulbrist tehtud jook, mille valmistamist, alates kakaooa kasvatamisest kuni joogi valmimiseni, on poiss ise Dominikaani Vabariigis kaemas käinud!

Kogus: kahele

Koostisosad
5 dl Piim
3 spl Kakaopulber (kakaopulbri ja suhkru võid asendada ka lahustuva kakaojoogipulbriga)
0.25 tl Kaneel (või vanilliekstrakt 1 tl)
Suhkur maitse järgi
Vahukommid soovi korral tükeldatud
1 dl Vahustatud rõõsk koor 35% (või 1 dl vahustatud piima või valmis vahukoort balloonist)
Serveerimiseks kakaopulber pealesõelumiseks

Valmistamine
1. Sega kakaopulber, kaneel või vanilliekstrakt ja suhkur u 1 dl sooja piimaga.
2. Kuumuta poti põhjas ülejäänudpiim ja nirista kakaosegu pidevalt vispeldades kuuma piima sekka. Kuumuta ja vala kruusidesse.
3. Lisa vahukoor või piimavaht ja vahukommid ning sõelu peale kakao.